A flag with swag

Als je het ons vraagt de mooiste citydressing van Rotterdam: de vlaggenparade voor Rotterdam Unlimited. Niet voor niets dat het na een succesvol 2014 dit jaar weer in het centrum de stad geplaatst is.

De vlaggenparade is een kunstproject van Emma van Beek in samenwerking met Natasa Heydra. Wat vooral opvalt zijn de vrolijke kleuren van de vlaggen. Als je goed kijkt zie je dat de vlaggen bestaan uit foto’s van Rotterdam die geglitcht zijn.

Heel jammer dat de organisatie wegens het noodweer de zaterdag van Rotterdam Unlimited moest aflasten. Dat moet een moeilijke beslissing geweest zijn. We leven mee met Guus, Claudia en de rest van het Ducos team. Hopelijk wordt het in 2016 wel een zomers weekend!

  Foto: Mothership

  SOLD OUT

  Dat het zo’n succes zou worden hadden Arno & Iris ook niet verwacht. Maar veel items van hun schoolcollectie ‘Oldskool Newskool’ voor HEMA zijn toch echt uitverkocht.

  Op zaterdag 11 juli werd de collectie feestelijk gelanceerd met een signeersessie in HEMA Rotterdam centrum. Er waren veel kinderen op af gekomen die nu wel eens wilde zien wie die meneer en mevrouw van de Markthal waren.

  Mothership heeft er in samenwerking met Additors ook nog een mooi filmpje over gemaakt dat binnenkort via onze social media en website te zien is.

  We houden je op de hoogte!

   Foto: Goed Stel Mensen

   Confetti regen

   Wat een feest bij de opening van ‘Do It’ in de Kunsthal. 250 kg confetti vloog er door de lucht. En dat op de heetste dag van het jaar.

   Het leuke aan deze tentoonstelling, waar veel Rotterdamse kunstenaars aan meewerkten, is dat je als bezoeker niet alleen mag kijken, maar ook mee mag doen. Jeroen Everaert was gastcurator voor deze bijzondere tentoonstelling in de Kunsthal waarin ruim 50 ‘Do it’ instructies te ‘doen’ zijn. Als je nog niet geweest bent moet je zeker langsgaan. Dit kan nog tot 30 augustus a.s.

   ‘ Do it’ begon in 1993 als een gesprek in Parijs tussen de curator Hans Ulrich Obrist en kunstenaars Christian Boltanski en Bertrand Lavier. Ze wilden een tentoonstelling maken die voortdurend nieuwe versies van zichzelf genereert in navolging van conceptuele en minimalistische kunst uit de jaren 1960 en 1970 en Fluxus praktijken. Inmiddels is ‘Do it’ al op vele manieren uitgevoerd. En nu dus te doen in de Kunsthal!

   Voor VPRO’s radioprogramma ‘Nooit meer slapen’ werd Jeroen over ‘Do it’ geïnterviewd. Luister het interview hier terug!

    Foto: Fred Ernst