Rotterdam bekent kleur

Rotterdam Unlimited was dit jaar extra feestelijk! Niet alleen door de tropische temperaturen, maar ook dankzij de feestelijke vlaggenmasten die de stad sierden.

Door een techniek genaamd ‘glitch’ zijn beelden van Rotterdamse iconen en voorgaande edities van RU vervormd, wat zorgt voor een kleurrijk effect. Dit is precies wat het Rotterdam Unlimited ook met Rotterdam doet: het wordt tijdelijk ‘overgenomen’ en kleurt de stad Rotterdam. De stad is nog herkenbaar (net zoals de beelden van de iconen), maar is tijdelijk overgenomen door kleur en warmte.

Heb je de vlaggenmasten gemist? Wees niet getreurd, want volgend jaar staan ze weer te stralen tijdens de volgende editie van RU!

De kleurrijke pareltjes zijn ontworpen door Emma van Beek en Natasa Heydra. In samenwerking met Rotterdam Festivals en Rotterdam Unlimited ontwikkelde het team van Threesome de city dressing voor Robin Rotterdam Unlimited 2014. Threesome is het stagetraject van Mothership in samenwerking met Hogeschool Rotterdam.

  Keep on moving…

  Blijf jij wel eens stilstaan midden op het zebrapad? Natuurlijk niet! De beweging van A naar B die door een zebrapad wordt gesuggereerd was dan ook het uitgangspunt van Emma van Beek voor het concept achter de Superzebra. Dit meterslange zebrapad verbindt de delen van de Hoogstraat met elkaar, die wordt onderbroken door het marktplein van de Binnenrotte en de Marieniersweg. Door de zebra, die werkt als een soort rode loper, wordt nu de aandacht gevestigd op de onwijs leuke winkels en horeca aan de ‘andere zijde’ van de Hoogstraat.

  Ter hoogte van de Mariniersweg is niet alleen de Superzebra te zien, maar ook een spannend lijnenspel genaamd Game of Lines, ontworpen door Nicole Martens in samenwerking met Marco Stout.

  In opdracht van Bureau Binnenstad trad Mothership op als conceptontwikkelaar voor de Superzebra en als producent. Superzebra is onderdeel van Threesome, het stagetraject van Mothership in samenwerking met Hogeschool Rotterdam.

   De grote appel van Siobhan

   Al sinds Siobhan twee jaar geleden ons team kwam versterken heeft ze het nergens anders over: haar grote droom om een master Museum Studies aan de New York University te gaan volgen. Na flink was geploeter, heeft zij haar vertrek bijna helemaal rond en gaat ze ons team verlaten. Alhoewel we het niet leuk vinden om Siobhan te gaan missen als onderdeel van het team wensen we haar heel veel succes in de Big Apple!

    Jip on board!

    Vanaf eind juli hebben we er een reus van een vent bij om ons team te versterken. We proudly present: Jip Vollema.

    Jip zal als junior projectleider het huidige team aanvullen en ondertussen de kneepjes van ons vak leren. Met een achtergrond in marketing, communicatie en media studeerde hij in 2012 af bij de band Sven Hammond Soul. Onze (kunst)wereld is voor hem dan ook een nieuwe uitdaging!

    In zijn vrije tijd is hij fervent Feyenoord supporter en treedt hij regelmatig op als gitarist.

     Dolle boel bij ABABA!

     De zomer is een goede aanleiding voor weer een kleurrijk festijn in The House of ABABA! Tijdens de expositie ABABA FULL HOUSE hebben we dan ook flink uitgepakt!

     Als gastkunstenaars hebben LouLou & Tummie hun stempel gedrukt op de etalage en een deel van de galerie. Hun speelse beeldtaal, kleurrijke graphics en personages springen eruit! Tot 31 augustus kun je in ABABA hun handgemaakte houten art toys, pluche figuren en kleurrijke zeefdrukken bemachtigen.