Het Dobberende Bos

Je hebt het misschien al gezien op Facebook of Twitter: vanaf 16 maart ligt het hele Dobberende Bos in de Rijnhaven, twintig bomen groot! Het eerste bos op het water ter wereld wordt de jongste loot aan de stam van de ikonen van Rotterdam.
Op 16 maart is het Nationale Boomfeestdag; het ideale moment om de laatste boom te water te laten. Dat zal gebeuren onder toeziend oog van de vaderlandse en buitenlandse pers, door een bijzondere eregast…
Het Dobberende Bos kaart actuele problemen aan zoals de klimaatverandering en de leefkwaliteit in steden. Maar het is natuurlijk ook gewoon een heel bijzonder kunstwerk waarvan je volop kunt genieten als je op de kade zit, waar ook de 21e boom staat.

  Impressie: Olivier Scheffer

  Opening Bouwcampus Delft

  Op 13 januari 2016 vond in Delft de opening plaats van de Bouwcampus, dé ontmoetingsplaats waar partijen samen innovatieve oplossingen bedenken voor vraagstukken op het gebied van leven, wonen en werken. Wij zijn er trots op dat Motherships eigen Jeroen Everaert was uitgenodigd om een verhaal te houden over de kracht van kunst in openbare ruimte. Hij verkeerde in goed gezelschap; ook minsters Schultz van Haegen en Blok waren aanwezig.

  Lees hier een verslag.

   Foto: debouwcampus.nl

   Erasmus Adagia stemmen tot nadenken

   De afgelopen maanden doken op verschillende plekken in de stad bijzondere uitspraken van Erasmus op, zoals bij de metro-ingang op CS, op Hotel Emma aan de Nieuwe Binnenweg en de luchtkokers van de metro op het Weena.
   Sommige van deze zogenaamde Adagia van onze befaamde stadsgenoot zijn meer dan 500 jaar oud, maar verbazingwekkend actueel. En dat vond ook Marcel Potters die erover schreef in het AD/RD van 14 januari.
   De komende maanden zul je vaker verrast worden door zijn inspirerende woorden in de openbare ruimte.

    Rotterdams Dagblad, 14 januari 2016

    Dag Semih! Welkom Nathalie en Thomas!

    Onze enthousiaste Semih Yurur heeft zijn stage bij Mothership afgerond en is vertrokken. We zullen hem en zijn briljante brainstorms missen!
    Intussen hebben we vers bloed binnen: projectmanager Nathalie Wellstood en stagiair Thomas Bal.

    Nathalie heeft tien jaar in de media gewerkt als verslaggever/regisseur. Daarna is zij in de culturele sector terechtgekomen als producent/produktieleider bij onder andere het IFFR en het Urban Culture Podium. Als vrijwilliger is ze verbonden aan het festival Werfpop in Leiden. Als ze niet werkt vind je haar in een concertzaal, bioscoop of in het theater. Vanaf januari 2016 wil zij samen met het team van Mothership zorgen dat de wereld letterlijk een beetje mooier wordt. Dat is wederzijds!

    Thomas zit in het laatste jaar van de opleiding Small Business & Retail Management. Met zijn grote voorraad energie komt hij afstuderen bij Mothership. Hij voelt zich nu al thuis in het team. Als hij niet hockeyt of kitesurft is hij waarschijnlijk bij zijn nieuwste aanwinst, zijn vriendinnetje.

     Foto: Mothership