I’d rather be a forest than a street

Superuse Studios

De gevel van het stadskantoor in Rotterdam vroeg om een tijdelijk kunstwerk. Naar aanleiding hiervan werd Mothership in opdracht van de gemeente Rotterdam gevraagd een pitch uit te schrijven voor vier kunstenaars. Omwonenden en ondernemers gevestigd rondom het Stadskantoor mochten de winnaar bepalen en kozen voor 2012 Architecten. Het ontwerp bestaat uit een levendige verticale tuin met in verschillende seizoenen bloeiende bloemen en planten. De planten werden in zwarte bakken en in de vorm van bomen aan de gevel geplaatst, zodat ze konden uitgroeien tot volle groene bomen. Een speciaal bewateringssysteem vind hiervoor de regen op.

 

Artist 2012ARCHITECTEN
Title I’d rather be a forest than a street
Description A temporary façade of buckets with plants growing into trees, being watered by captured rainwater
Location City office Rotterdam
Year 2011
Commissioned by Bureau Binnenstad, municipal Rotterdam-Kunstveiling
Curator Mothership – Jeroen Everaert
Thanks to TAK Artistic Promotions
© Monique Benthin
© Monique Benthin
© Monique Benthin
© Monique Benthin

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?