DAG HAP

In het kader van ‘Voedsel Voor De Stad’ organiseerde stichting Stroom Den Haag het festival DAG HAP. Kunstenaars, ontwerpers en koks konden hier hun toekomstvisie geven op het verwerven van ons dagelijks voedsel. Het festival vond plaats op het Erasmus terrein dat in de toekomst ‘de duurzaamste wijk van Nederland’ wilt worden en vonden tijdens het festivalterrein acht kunstprojecten plaats:

De Buitenbrouwerij – Henriette Waal: Biologisch bier werd gebrouwen van het slootwater en planten uit de omgeving. De Honingbank – Olivier Darné (FR): Publiek werd met een stedelijke bestuiver veilig in contact gebracht met bijen en kregen de kans om te sparen bij De Honingbank. De Eetfabriek – Atelier Gras: Niet alleen de bodem, ook de gevel van de fabriek werd gebruikt om groente, fruit en kruiden te kweken. ConservenNL – Sjim Hendrix: Vestigde een tijdelijk restaurant in de Eetfabriek, plukte verse ingrediënten van de gevel en vond ex-postduiven, knollen en citroenen die alle werden klaargemaakt en opgegeten. Gebakken Lucht – Refunc Afvalarchitecten: Maakte gigantische kunstwerken, zo ook met de wieken van een windturbine. Eén van de bladen vormde de eettafel van het restaurant. Composted Constructions – Fritz Haeg (US): Bouwde ter plekke met omwonenden en studenten van de Koninklijke Academie kleine objecten voor mens, dier en plant uit recycle materiaal als nestkasten voor vogels, bijenhotels en plantenbakken. Duurzaam Erasmusveld – Studio Makkink & Bey: Zij presenteerden alternatieve ontwerpen voor de bijdrage van voedsel aan een duurzame stadswijk. Groen-ruilmarkt: Georganiseerd door Annechien Meier Haagse amateurtuinders en festivalbezoekers konden van alles met elkaar ruilen dat met tuinieren te maken had.

In het kader Voedsel voor de Stad van het meerjaren programma Foodprint organiseerde Stroom Den Haag het festival DAG HAP op het nog braakliggende terrein Erasmusveld in Den Haag.

Mothership trad tijdens het festival op als producent.

Artists Henriette Waal, Olivier Darné (FR), Studio Makkink & Bey, Atelier Gras, Sjim Hendrix, Annechien Meier, Fritz Haeg (USA), Recycle Architects Refunc, Boris Duijneveld – MUD Projects
Description Variety of art projects and activities during ‘festival DAG HAP’ stimulated it’s visitors to think about our food cycle in de near future
Presented at Festival DAG HAP at Erasmusveld, The Hague (NL)
Location Several buildings in Rotterdam
Commissioned by Stroom Den Haag
Producer Stroom Den Haag & Mothership

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?