Boeiend bomennieuws

Iedereen bij GKB in Barendrecht is flink aan het werk zodat er op 16 maart een nieuw stukje groen in de Rotterdamse Rijnhaven te beleven is. De boeien zijn klaar om straks top dobberwerk te kunnen leveren.
Wist je trouwens dat de bomen totdat ze het water in mogen nu al een prachtige 1321 kg aan CO² hebben opgenomen? En dat wordt alleen maar beter: in het eerste jaar zullen ze zo’n 1000 km aan CO² door autorijden compenseren. Daar gaan we voor!

  Foto: Mothership

  Leev eens voor een ander

  Het Dobberend bos blijft niet onopgemerkt en dat is geen wonder. Want naast het feit dat het Dobberend bos zuurstof levert aan de stad, extra huizing biedt voor onze vogelvrienden en er gewoon fantastisch uitziet, geeft het ook oude zeeboeien een nieuw leven. We hopen zo andere mensen te inspireren om bewuster na te denken over hun omgeving. Daarom heeft Leev, die gezonde en biologische voeding produceert, het Dobberend Bos genomineerd voor een mooie som. Leev wil maar liefst 75.000 euro uitdelen aan vier goede doelen, als mensen hun goede daad met ze delen op hun site www.goedvooreenander.nu. De vier genomineerden zijn het Dobberend Bos, de Leevboerderij, Timon (die hulp biedt aan jongeren met problemen) en project Mijn Kind Gezond. Dikke duim omhoog voor Leev voor dit initiatief! We houden je op de hoogte wanneer het stemmen kan beginnen!

   Impressie: Olivier Scheffer

   Mothership is ready for take-off!

   Denk je dat je alles al hebt gezien? Haast je dan vliegensvlug naar Schiphol. Beelden op een enorme pilaar nemen je mee over de hele wereld. ‘Motion designer’ Eline Wieland laat zich hiervoor inspireren door het mooiste wolkendek dat er is: dat vind je natuurlijk aan de Nederlandse hemel. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Lagardère, een bedrijf met vooral high-end fashion winkels op Schiphol. We verklappen nog niet teveel, maar binnenkort volgt meer informatie over deze blikvanger!

    Impressie: Eline Wieland

    Oersoep Update

    Als je het nog niet gehoord hebt: naast Rotterdam krijgt Amsterdam binnenkort ook een pronkstuk van Mothership. Het kunstwerk door Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem is onderdeel van de renovatie van de Beurspassage die het Damrak met de Nieuwendijk verbindt. Een prachtige mozaïek van handgeblazen Italiaans glas, kroonluchters met bladgoud en wandarmaturen met glas in lood. Naar verwachting zal het de aandacht voor de Dam, het Van Goghmuseum en andere toeristenattracties behoorlijk naar zich toe trekken.

    Dit pareltje kun je bewonderen vanaf september maar de voorbereidingen zijn in volle gang! Op onze social media kanalen houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en ook kun je binnenkort op de speciale website het complete achtergrond verhaal lezen.

     Foto: Wilwy