Beter 1 fiets in de lucht dan 10 in de gracht

Eindelijk mogen we het van de daken schreeuwen: we zijn supertrots mee te werken aan het Rode Loper project op het Damrak in Amsterdam!

Het Damrak moet verfraaid worden. Daarom wordt het gehele pand bij de voormalige C&A passage geherstructureerd. En omdat Amsterdam hier een grote toeristische trekpleister van wil maken is Mothership door Bouwinvest gevraagd hiervoor een pitch uit te schrijven. Het grote succes van de Markthal heeft bewezen dat kunst een immens grote PR waarde aan een ruimte kan meegeven. Dat is precies wat ze voor het Damrak ook voor ogen hebben. Zodoende wordt de gehele passage ter beschikking gesteld aan de kunstenaars. De pitchwinnende kunstenaars die deze passage gaan verfraaien zijn het gelegenheidstrio Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem met het kunstwerk ‘Amsterdam Oersoep’.

‘Amsterdam Oersoep’ refereert op het eerste gezicht naar de Amsterdamse grachten, maar bevat nog veel diepere lagen waar verwezen wordt naar de magische krachten van water en het ontstaan van het universum.

Voor het vervaardigen van ‘Amsterdam Oersoep’ wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen in combinatie met oud vakmanschap. Het plafond zal gemaakt worden van ruim 450 m2 glasmozaïek. De vloer wordt door een oud Italiaans familiebedrijf voorzien van Terrazzo en de wanden zullen voorzien worden van handgemaakte tegels met glas in lood objecten. Daarnaast zal de passage aangekleed worden met geweldige kroonluchters van fietsonderdelen en immens grote spiegels gedecoreerd met bladgoud.

In opdracht van Bouwinvest ontwerpen Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem ‘Amsterdam Oersoep’ in samenwerking met FiMek en Top Vastgoed. Mothership treedt hierbij op als adviseur en producent. De verwachte oplevering van ‘Amsterdam Oersoep’ is eind 2015.

  Impressies: Arno Coenen, Iris Roskam, Hans van Bentem
  Impressie Arno Coenen

  Dikke X voor jou!

  We hebben een nieuw logo! Althans voor dit jaar dan. Want wie 10 is mag dat vieren. En dus een goede reden om ons logo feestelijk aan te kleden.

  De rest van het jaar worden we dus vergezeld door deze mooie Romeinse 10.

  Ad multos annos!

   Ontwerp: Mothership

   Hiep Iep

   Hoera! We hebben een kleintje. Op 30 januari is een 2e prototype boomboei te water gelaten in het Aqua Dock op het RDM terrein. Een belangrijk moment want hieruit gaan we leren hoe het Dobberend Bos het meest effectief gerealiseerd kan gaan worden in de uiteindelijke bestemming: de Rijnhaven.

   Het 2e prototype heeft in tegenstelling tot het 1e prototype zeeboei geen extra drijfvermogen. Ook is er een ander type ‘Hollandse’ Iep gepland die meer bolvormig is (type: Ulmus Clusius). Daarnaast zal deze boom van het 2e prototype zoet water krijgen in plaats van zout water.

   De verwachte realisatie van het Dobberend Bos is najaar 2015.

   We zijn ontzettend blij met de hulp van GKB groep, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en W. Smit Duik- en Bergingsbedrijf die deze experimentfase mogelijk maken.

   Bedankt jongens!

    Foto: Jorge Bakker