‘010 THE WORLD IS YOURS’

In 2012 al kreeg Mothership de opdracht om een kunstwerk te maken voor het Tiendplein in Rotterdam. Mothership benaderde daarvoor Arno Coenen en Iris Roskam. De herinrichting van het plein werd op 12 december 2015 afgerond met het aanzetten van de verlichting van het prachtige kunstwerk. Het waren drie lange jaren, van opdracht tot realisering, maar het werk is echt ‘the finishing touch’ geworden. Op social media is het inmiddels al uitgebreid geprezen!

‘010 THE WORLD IS YOURS’, zegt de stalen lijntekening van een wereldbol die sinds eind november op het torentje van het schakelhuisje prijkt. En terecht: aan haar voeten ligt een nieuwe ontmoetingsplek met een bruisende toekomst. Overdag een prachtig transparant beeld dat het internationale karakter van 010 symboliseert; ’s nachts een feestelijke wegwijzer voor wie op de terrassen aan het Tiendplein en de Kruiskade gezelligheid zoekt…met de wereld aan je voeten, de sterren boven je hoofd…

  Foto: Mothership

  ‘ERASMUS ADAGIA’ IN ROTTERDAM; het vervolg

  Op 27 oktober werden de banieren met teksten van onze befaamde landgenoot Erasmus aan de Boompjes onthuld. Het was de eerste fase van een groter plan dat onder de noemer ‘Erasmus Adagia’ langzaam de stad inneemt.
  Inmiddels verrijken verschillende spreuken van de in Rotterdam geboren denker de stad. Zo hangt aan de kopse kant van Hotel Emma aan de Nieuwe Binnenweg de bekende tekst “Heel de wereld is mijn vaderland”, siert “Ruimte scheidt de lichamen, niet de geesten” de metro-ingang op het Centraal Station, kom je de metro op het Wilhelminaplein uit met de wijsheid “Jonge mensen zijn de hoop van een land” en op de luchtkokers van het Centraal Station lees je “Laat ieder z’n eigen overtuiging eren zonder die van een ander te beledigen”.
  Sinds 9 december kun je de nieuwste aanwinst op de luchtkokers op het Kruisplein vinden: “De belangrijkste voorwaarde voor geluk is dat je wilt zijn wat je bent”. Een spreuk met eeuwigheidswaarde…
  Alle teksten zijn vormgegeven door ontwerper Tim Bontan van Bijdevleet.

   Foto: Mothership

   Het zit ‘m in de kunst

   Het Dobberend Bos op de voorpagina van Trouw op 22 december 2015.

   Klik op de afbeelding hiernaast om het hele artikel te bekijken.

    ‘De Kracht van Rotterdam’

    Mothership stond ook dit jaar garant voor het produceren van de winnende foto’s van De Kracht van Rotterdam. De Kracht van Rotterdam is een fototentoonstelling en -wedstrijd – op initiatief van Anne Bloemendaal – die de stad, haar bewoners en fotografen een podium biedt met als doel de Rotterdammer te laten zien hoe zijn of haar stad eruitziet, wat de stad is en kan zijn. Jonge fotografen uit Rotterdam leggen een etmaal lang de kracht van de stad en haar bewoners vast in de verschillende wijken. De 12 winnende foto’s worden groots getoond in de openbare ruimte van een totaal andere wijk dan waar die specifieke foto gemaakt is. Resultaat: Rotterdammers zien elkaar, het beeld van de stad wordt menselijker.

    De 12 grote foto’s op 11 locaties verspreid door de stad werden in de eerste week van december opgehangen. Op 4 december vond de prijsuitreiking van de winnende foto (gekozen door een vakjury) en de publieksprijs plaats bij Motherships buurvrouw Annabel. De spannende winnende foto van Lana Mesic werd na afloop onthuld op de achterkant van het Schieblock.

     Foto: Mothership

     Happy new year!!

     Het team van Mothership gaat 2016 vol vertrouwen het nieuwe jaar tegemoet. Het wordt een jaar van groei op alle fronten, spartelend, spetterend en knetterend.
     Wij wensen iedereen veel inspiratie, levensvreugde, plezier en de wijsheden van onze vriend Erasmus toe…