De eerste steen: nog 1.499.999 te gaan!

Op vrijdag 15 april was het eindelijk zover: de eerste steen van het imposante glasmozaïek werd geplakt. Het steentje maakt deel uit van het totaalkunstwerk ‘Amsterdam Oersoep’ in de Beurspassage in Amsterdam. Wethouder Kajsa Ollongren van Kunst en Cultuur en Boudewijn Oranje, voorzitter van de Bestuurscommissie Centrum, werden met een hoogwerker naar de nok van de passage gebracht. Onder toeziend oog van de pers, kunstenaars Hans van Bentem, Arno Coenen & Iris Roskam, projectontwikkelaar BouwInvest en kunstproducent Mothership werd symbolisch de eerste steen geplakt. De eerste steen bestond overigens uit een ‘matje’ met daarin 225 mozaïeksteentjes. In totaal zullen er in het hele plafondmozaïek één miljoen honderdvijftigduizend steentjes verwerkt worden. Wethouder Ollongren bracht vervolgens een toost uit op het kunstwerk: ‘Een waardevolle aanvulling voor de stad en met name voor het gebied 1012.’ Een ambitie waar achter de schermen lang aan gewerkt is en die nu eindelijk vorm krijgt in de passage…

Benieuwd naar het achtergrondverhaal van dit totaal kunstwerk? Lees hier het artikel in het Parool met BouwInvest en Mothership.

Wil je meer informatie over de vorderingen van Amsterdam Oersoep? Volg ons op Facebook of via de website beurspassageamsterdam.nl.

  Foto: Pepijn Leupen

  Dobberende foto’s

  Mothership laat niet alleen bomen dobberen… Sinds 29 april zijn acht bijzondere foto’s te zien vanaf de kant van de Westersingel. De foto’s zijn namelijk in het water gelegd en drijven sierlijk in de singel. Mochten de foto’s bekend voorkomen, dan kan dat kloppen; ze waren al eens eerder te zien op bijzondere plekken in Rotterdam tijdens één van de edities van De Kracht van Rotterdam. 12 Fotografen kregen hierbij 24 uur de tijd om hun stad te in beeld te brengen. Door de foto’s in de publieke ruimte te exposeren kunnen Rotterdammers met eigen ogen zien hoe hun stad er uit ziet, wat de stad kan, doet en bereikt. Naast de foto’s zijn ook twee verhalen te zien die in het kader van het project ‘Verhalen bij beelden’ door Rotterdamse havo/vwo 4 scholieren zijn geschreven. ‘Verhalen bij beelden’ wil jongeren stimuleren hun eigen verhaal te maken bij de allesoverheersende en consumptieve beeldcultuur. Omdat Rotterdam dit jaar 75 jaar wederopbouw viert (rotterdamviertdestad.nl) zijn de winnende foto’s tot eind juli te zien in de Westersingel.

  Dit project werd uitgevoerd in opdracht van De Kracht van Rotterdam, Mothership was hierbij producent. Voor meer informatie over De Kracht van Rotterdam en de foto’s, kijk op www.dekrachtvanrotterdam.nl

   Foto: Mothership

   We gaan op expeditie

   Het wordt langzaam warmer en dat betekent dat het festivalseizoen weer van start gaat. De Rotterdamse horeca-ondernemer en evenementenorganisator Aziz Yagoub heeft Mothership benaderd voor een partnership in zijn Expedition Festival. Het dancefestival dat dit jaar op 16 juli zal plaatsvinden in het Euromastpark, heeft een indrukwekkende line up. Headliners als Roisin Murphy en daarnaast ook nieuwe talenten krijgen in het Euromastpark de kans zich te presenteren aan het Rotterdamse publiek. Meer weten over dit partnership en wat het precies inhoudt? Houd onze Facebook pagina goed in de gaten.

   www.expeditionfestival.nl