Bever alert

Heb je hem gezien? De mega bever die op Koningsdag voorbij vaarde tijdens de Grande Parade in Dordrecht voor Koning Willem Alexander.

Voor Nationaal Park De Biesbosch begeleidden wij het bouwen van deze niet van echt te onderscheiden bever. Nou ja behalve dan dat hij iets groter dan normaal is.

Door het icoon van de Biesbosch na te maken wil Nationaal Park De Biesbosch aandacht vragen voor hun bijzondere park, dat één van de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa is.

Een team van tien mensen bouwden een week lang aan deze bever. De bever is opblaasbaar en dus nogmaals te gebruiken. Misschien kom je hem dus zomaar ergens anders nog een keer tegen.

Mothership trad hierbij op als producent. Met dank aan Staatsbosbeheer en Dordt Werkt.

  Foto: Rick Naaktgeboren

  To Russia with love

  Ondertussen wordt er in Tsjechië hard gewerkt om de JEWEL Chandelier van Hans van Bentem op tijd af te krijgen voor onze Russische particuliere klant. Momenteel wordt het glas geblazen om de unieke details aan deze chandelier toe te voegen. Het maken van een chandelier duurt gemiddeld wel drie tot vier maanden, afhankelijk van de maat, de soort verlichting, de details en de technieken die toegepast worden.

  We vroegen Hans hoeveel van die prachtige kroonluchters hij nu eigenlijk al ontworpen heeft. Maar liefst zo’n 50 stuks dus. Het is dit jaar 20 jaar geleden dat Hans zijn eerste kroonluchter maakte. In die 20 jaar mocht hij kroonluchters ontwerpen voor o.a. Madonna en het Escher museum in Den Haag.

  De GUN voor Nicola Erni Collection en LION voor het Ministerie van Defensie waren voor Hans door hun technische perfectie en hun grootte heel bijzonder om te maken. En uiteraard is Hans supertrots dat zijn kroonluchters onderdeel zijn van ‘Amsterdam Oersoep’, die komen te hangen in de nieuwe Damrak passage in zijn hometown Amsterdam.

  Eind juni kunnen we het eindresultaat laten zien van de JEWEL Chandelier!

   Detail van de kroonluchter

   Al een half jaar Laureaat!

   Jeroen was maandag 20 april uitgenodigd voor het Laureatendiner. Een diner waar alle Laureaten bij elkaar kwamen. Stuk voor stuk gedreven mensen die zich inzetten voor het culturele en maatschappelijke leven in Rotterdam.

   In 1959 kreeg Prinses Beatrix de eerste Laurenspenning. Toen was Jeroen nog niet eens geboren. Mooi dat hij 55 jaar later op 28 oktober 2014 zelf die Laurenspenning in ontvangst mocht nemen. Een geweldige onderscheiding natuurlijk als je je bedenkt dat je in een rijtje genoemd wordt waar Beatrix ook in staat.

   Helaas was Bea dan niet aanwezig bij het diner, maar het was hartstikke leuk om alle andere Laureaten te ontmoeten.

    Foto: Maarten Laupman

    Kunstenaarsborrel

    Ons 10 jarig bestaan hebben we op 17 april afgetrapt met een supergezellige kunstenaarsborrel. Voor de gelegenheid hadden we ons kantoor omgebouwd tot bar met vooral heel veel goed gevulde koelkasten.

    Nou, die zijn inmiddels geleegd.
    Party geslaagd. Check onze Facebookpagina voor de foto’s!

     Foto: Mothership