Vincent on board!

Een belangrijke en zeer fijne ontwikkeling voor Mothership. Na 10 jaar is het tijd voor een nieuwe fase. Per 1 januari zal Vincent van Zon (1963) de zakelijke leiding op zich nemen. Samen met Jeroen Everaert (1965) zullen nationale en internationale projecten in binnen en buiten ruimte geadviseerd en gerealiseerd gaan worden. Door de expertise van Jeroen en Vincent op het gebied van advies, consultancy, productie en verkoop binnen de kunstwereld te bundelen ontstaat er een unieke combinatie in de Nederlandse kunst advies en architectuur wereld.

Vincent van Zon is al bijna dertig jaar als zelfstandig ondernemer actief op het gebied van marketing, design, art en cultuur. Als adviseur werkte hij voor vele gerenommeerde ondernemingen waaronder Apple Computer, Microsoft en Marlies Dekkers.

  Links Vincent van Zon, rechts Jeroen Everaert. Foto: Monique Benthin

  Iconisch Julhouette

  Jules Deelder heeft eigenlijk geen introductie nodig, maar toch: de legendarische schrijver, dichter, tekstvirtuoos, grappenmaker en performer werd in november zeventig jaar. Rotterdam zette hem op vele momenten (met zonnebril) in het zonnetje.

  Vrienden van Jules Deelder (Hans Kleinjan, Jack Kerklaan en Krijn van Laar) initieerden één van die momenten. Op 26 november werd een levensgroot beeld van de dichter onthuld naast Café Ari. Het plaatsen van het beeld was een guerrilla actie, buiten de makers om wist hier niemand wat van af.

  Fotograaf en art director Lenny Oosterwijk is verantwoordelijk voor het ontwerp van het beeld. Uit een van Deelders foto’s is een silhouet gevormd. Dit ontwerp is levensecht en gedetailleerd uitgesneden uit 4 cm dik staal. Mothership bedacht het concept en verzorgde de productie van het beeld. Met dank aan Barzilay Rotterdam B.V. en Rotterdam Steel Works.

   Foto: Jeroen Everaert

   Nieuw ‘filesofisch’ werk Deelder onthult

   We blijven nog even bij Deelder. Hij zorgt er namelijk voor dat je nog nooit zo leuk in de file hebt gestaan op de A13! Langs de rijksweg, tegenover Rotterdam The Hague Airport, prijkt nu zijn dichtregel ‘Het Heelal’.

   Ook deze actie is ontstaan uit een idee van de vrienden van Deelder (Hans Kleinjan, Jack Kerklaan en Krijn van Laar) en is dan ook een cadeau aan hun goede vriend!

   Xtra Materieel bood haar frame aan van meer dan 20 meter breed. Tekstuele verwenners Mwah ontwierpen het doek en paste hun typerende stijl toe op deze bijzondere tekst. Mothership trad hierbij op als producent in samenwerking met Esbi.

    Foto: Esbi

    Хрустальная люстра

    Je leest het goed, Mothership goes international! Kunstenaar Hans van Bentem ontwierp voor een Russische particuliere klant een kristallen kroonluchter.

    Het ontwerp is gebaseerd op een familiejuweel, wat als erfstuk gekoesterd wordt door de familie. Het kunstwerk heet dan ook heel toepasselijk Jewel chandelier.

    De kroonluchter wordt hand- en custom made gemaakt van echt kristal bij onze vertrouwde Tsjechische leverancier.

    Het eindresultaat volgt snel!

     Impressie (detail): Hans van Bentem

     Twisted fairy tales

     Jonge kunstenares Margriet van Breevoort werd benaderd met de vraag kunstwerken te ontwerpen voor Wijkservicecentrum Kanaleneiland. Elke wijk in Utrecht heeft een eigen wijkbureau of een wijkservicecentrum. Hier kunnen omwonende terecht voor diverse producten en diensten van de gemeente.

     Van Breevoort ontwerpt beelden van sprookjesfiguren, welke er minder liefelijk uitzien dan verwacht. Sprookjesfiguren met een twist! Hiermee brengt ze verdieping aan in onze beleving van sprookjes en fantasie.

     Dit permanente werk zal omstreeks september 2015 opgeleverd worden.

      Ontwerp: Margriet van Breevoort

      Fijne feestdagen!

      2014 was een bijzonder mooi jaar voor Mothership, met het spraakmakende kunstwerk ‘Horn of Plenty’ in de Markthal als één van de hoogtepunten.

      Ook Mothership sluit het jaar feestelijk af en neemt daarom vakantie van 22 december tot 5 januari. De mail staat in deze periode uiteraard gewoon open en wordt regelmatig gelezen: info@enterthemothership.com.

      Namens het hele Mothership team: hele fijne feestdagen toegewenst en graag tot in 2015.

      Wij kunnen niet wachten!