Dobberend Bos

Op de Nationale Boomfeestdag 2014 was het dan EINDELIJK zo ver: de officiële tewaterlating van het prototype Dobberend Bos. Onze René kneep hem nog wel een beetje, want een strakke planning was het zeker. Gelukkig stond de boom op tijd paraat voor de feestvreugde.

De grote opkomst bij de gezamenlijke opening van het Dobberend Bos en het Aqua Dock zorgde voor een goede sfeer. Als kers op de taart werd het prototype door wethouder Alexandra van Huffelen, kunstenaar Jorge Bakker en Willem Griffioen van Mercon ‘gedoopt’. Alle drie kregen een flesje champagne om traditioneel tegen de boei stuk te slaan (lees: gooien). Met de boei in het water was dat alleen niet zo’n gemakkelijke klus en werd het richtingsgevoel van de drie flink getest.

Het prototype is tijdens de testfase te bewonderen op het Aqua Dock van de RDM Campus. Volg de ontwikkelingen tot aan de echte lancering op de Dobberend Bos Facebook

Het Dobberend Bos is geiniteerd en geproduceerd door Mothership.

  Dobberende Bobo’s

  Op de Nationale Boomfeestdag 2014 was het dan EINDELIJK zo ver: de officiele tewaterlating van het prototype Dobberend Bos. Onze René kneep hem nog wel een beetje, want een strakke planning was het zeker. Gelukkig stond de boom op tijd paraat voor de feestvreugde. De grote opkomst bij de gezamenlijke opening van het Dobberend Bos en het Aqua Dock zorgde voor een goede sfeer. Als kers op de taart werd het prototype door wethouder Alexandra van Huffelen, kunstenaar Jorge Bakker en Willem Griffioen van Mercon ‘gedoopt’. Alle drie kregen een flesje champagne om traditioneel tegen de boei stuk te slaan (lees: gooien). Met de boei in het water was dat alleen niet zo’n gemakkelijke klus en werd het richtingsgevoel van de drie flink getest.

   

  Het prototype is tijdens de testfase te bewonderen op het Aqua Dock. Volg de ontwikkelingen tot aan de echte lancering op de Dobberend Bos Facebook → (LINK FACEBOOK)

   

  Het Dobberend Bos is geiniteerd en geproduceerd door Mothership.

   

   Hooggeerd publiek

   De spiegelbal was niet de enige opdracht die Mothership kreeg voor de opening van het station. Ook tijdens de officiele opening door de Koning waren wij goed van de partij. In samenwerking met het Rotterdam Filharmonisch Orkest, Conny Janssen Danst, Codarts en Riverpark Films produceerden wij een film van Alex Verhaest en Eline Wieland. Dit drieluik in combinatie met live dans en muziek vormde een visueel spektakel.

   Op eigentijdse wijze mocht Wim Lex vervolgens de openingshandeling verrichten. Op het touch screen die het officiele moment inluidde speelde zich een kort filmpje af, gericht aan de koning. Uit een drietal dansers maakte een dame zich los om de hand te reiken naar de Koning. Hij maakte contact door zijn hand op het touch screen te leggen waarna het station officieel geopend was.

   In opdracht van Gemeente Rotterdam, N-Sign, ProRail en NS trad Mothership op als conceptontwikkelaar en producent.

    Een blitse start

    Dat het Rotterdam Centraal Station is geopend kan iedere nieuwslezende Nederlander niet zijn ontgaan. Mothership is dan ook heel trots om hier een bijdrage aan te hebben geleverd. En wat voor een! Een enorme spiegel bal sierde de stationshal als onderdeel van de #selfie actie. Samen met Shivers bedacht Mothership dit concept en vroeg MWAH Tekstuele Verwenners om een aantal toepasselijke spreuken te verzinnen.

    In opdracht van Shivers trad Mothership op als conceptontwikkelaar en producent.

    Bedankt Gemeente Rotterdam, ProRail en NS voor deze bijzondere gelegenheid!

     Kabouter Buttplug neemt de benen!

     Ook kabouters hebben wel eens behoefte aan nieuwe schoenen, zo ook de beruchte Santa Claus aan de Binnenweg. De ondernemersvereniging van de Nieuwe Binnenweg greep de tentoonstelling S.H.O.E.S. in de Kunsthal met beide handen aan om de Santa weer in het zonnetje te zetten. Ze verzonnen een route waarop de kabouter vanaf zijn standplek via de winkels naar de Kunsthal wandelt. De grote voetstappen werden vormgegeven door Emma van Beek.

     Het is niet de eerste en laatste keer dat de kabouter een uitstapje maakt. Je kunt zijn uitstapjes volgen op zijn heuse eigen Facebookpagina ‘Kabouter van de Binnenweg’. Speciaal voor kinderen is er een wedstrijd uitgeschreven met als beloning lekker taart eten bij Koekela. Zij kunnen de voetstappen van Santa Claus tellen en delen op de Facebook pagina. Wie o wie gaat zijn buikje rond eten?

      Foto Monique Benthin

      ABABA on Tour!

      Tijdens museumnacht 2014 schudde de Witte de Withstraat op zijn voegen. ABABA ontspoorde en verlootte kunstwerken van Studio Ruwe Data en Bier en Brood tijdens het Rad van Fortuin. De shotjes gingen als warme broodjes over de bank en menig bezoeker ging naar huis met een werk onder de arm. Tot in de late uurtjes werd er door geswingd.

      Inmiddels is het weer tijd voor een nieuwe expo. In Hard Candy presenteert ABABA 3 internationale en 3 nationale kunstenaars die allen een uitdagende kijk hebben op hedendaagse beeldsymboliek.

      Datum: Zaterdag 12 april
      Start: 16.00 uur
      Einde: 19.00 uur
      Artists: Ian Kirkpatrick (ENG), Early Mast (FR), El Cumbone (FR), JAWGEM (NL), Pet Van de Luijtgaarden (NL) en ROTGANZEN (NL)

      De nieuwe expo Hard Candy is alweer op komst, maar wees niet getreurd! De werken van Studio Ruwe Data en die van Iwan Smit zijn ook nog te bewonderen in de enorme ABABA etalage in de Bijenkorf Rotterdam!

       Helemaal van het padje

       Ook in Charlois ging het los tijdens Boomfeestdag. Er werd gevierd dat de 275ste boom langs het Havenspoorpad werd geplant. Alle bomen zijn nu geadopteerd en de ontwikkeling van een mooie -vandalisme bestendige- oplossing voor de namen en tekstjes zijn dan ook in volle gang. Mothership plaatste grote keien langs het pad, waarop straks de persoonlijke tekstjes van de adoptanten op te lezen zijn. In combinatie met de namen langs de weg krijgen de wilgen dan eindelijk de aandacht die ze verdienen.

       Voor de feestvreugde werd de eerste kei onthuld tijdens een samenzijn van de vele buurtbewoners die een boom hebben geadopteerd.

       In opdracht van Deelgemeente Charlois trad Mothership op als producent.