Steiger

Bolt Graphics, CTink, Eelco van den Berg, EHGZ, Ephameron, HuMobisten, Johan Kleinjan, Lokiss, Luuk Bode, Maarten van Maanen, Mackplakt, Miss Van, Michiel van der Born, SFaustina

Optimalisatie2005

Het jaar 2005 stond voor Rotterdam in het teken van ‘Veiligheid’ en wilde haar burgers het gevoel geven dat ze veilig zijn in het centrum. Eén van de grote aandachtspunten was het verwijderen van Graffiti. ‘Het Steiger’ was een onaantrekkelijke kade aan de achterkant van de winkels aan de Hoogstraat midden in het centrum van Rotterdam. Het was niet een plek waar je graag komt en daarbij was ook het uitzicht op deze plek voor omwonenden niet aangenaam. Ed de Meijer van Stichting Wijkorgaan Stadsdriehoek initieerde het project en bedacht een plan om ‘glazen etalages’ te maken zodat deze meer publiek zou gaan trekken. Martine Herman van Centrum Beeldende Kunst Rotterdam stelde tesamen met Ed de Meijer voor om Mothership in te gaan zetten vanwege het grote en diverse bestand van professionele actuele beeldmakers.

Artists Luuk Bode, Zedz, Maarten van Maanen, Johan Kleinjan, LOKISS, Miss Van, David Gilmour Girls, HuMobisten, Arjen de Jong, Dstruct, dh223, Sfaustina, Mackplakt, Eelco van den Berg, Ephameron, EHGZ, Bolt Graphics and CT’ink (Pisa&Evol)
Title Security
Description Serie of 18 illuminated lightboxes 1.20 x 2 meter each
Location Het Steiger, Center of Rotterdam
Year 2005
Commissioned by Stichting Wijkorgaan Stadsdriehoek
Sponsors Centrum Adviesraad, BPF Bouwinvest, CBK, VSB Fonds e.a.
Producer Mothership – Joost ten Bruggencate
Thanks to Initiator Ed de Meijer and Martine Herman
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone